Ontstaan van Manamea

Jong geleerd…

Toen kledingontwerpster Marleen Louw (1957) nog een Marleentje was, was haar Skipper-pop al het best gekleed in heel Assen-West. Ge├»nspireerd door haar moeder, ook al zo’n modebewuste vrouw, maakte ze al snel haar eigen eerste full-size kledingstuk. Een rokje, zelf geverfd, dat al een leven achter de rug had als bedlaken. Ze kreeg de smaak te pakken. Marleen werd steeds beter in het ontwerpen en naaien van kleding, waar haar zusjes en vriendinnen ook erg content mee waren!

d’Witte Lelie

Op haar 21e deed Marleen haar eerste stap richting het professioneel werken met stoffen. Tijdens de lerarenopleiding textiel en handvaardigheid aan d’Witte Lelie in Amsterdam leerde ze alle vaardigheden die nodig zijn voor het creatief behandelen van textiel. Na het afronden van deze studie heeft ze in totaal een half jaar voor de klas gestaan: dit was toch niet echt wat ze zocht.

Trekkemaan

Kleding, en niet lesgeven, was haar passie. Daarom begon ze op haar 24e samen met een vriendin een tweedehands kledingwinkel aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam: Trekkemaan. Tweedehands en nieuw, want Trekkemaan was de eerste winkel waar Marleen haar zelfgemaakte kleding verkocht. Eerst nog labelloos, later onder haar eigen naam, en vanaf 2004 onder het merk Manamea.

‘Manamea’

Al bestaat het kledingmerk Manamea pas sinds 2004, de naam Manamea gaat veel verder terug. Manamea is de naam die haar zusje Annet haar vroeger gaf, ‘Marleen’ was op die leeftijd nog te moeilijk uit te spreken… De naam is blijven hangen, haar zusjes noemen haar nog steeds Manna of Manamea.Toen Marleen een naam moest verzinnen voor haar kleding was de keuze makkelijk gemaakt. Marleen is Manamea, Manamea is Marleen. Het kledingmerk Manamea was geboren!

Manamea is…

…vrouwelijk, stoer, origineel, handgemaakt en exclusief. Een echte Manamea herken je meteen.

Pin It on Pinterest

Share This